Naslovnica Top vijesti Konaković oko procesa imenovanja direktora KCUS-a, oštra poruka ministru: Na površinu je...

Konaković oko procesa imenovanja direktora KCUS-a, oštra poruka ministru: Na površinu je izbačena prljavština

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu povodom procesa imenovanja direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

“Proces imenovanja prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a na površinu je izbacio prljavštinu za koju smo znali da postoji. Nekoliko interesnih grupa čini sve da čovjek koji je od UO KCUS predložen za direktora ne bude imenovan. Interesne grupe koje dobro sarađuju godinama bez obzira ko je na vlasti. Kolo vode uposlenici Ministarstva zdravstva FBiH koji godinama koordiniraju upravo pomenute interesne grupe. Ministar Rimac je dio priče, ne zna ili ne želi da se tim problemom bavi”, naveo je Konaković.

Potom je dodao:

“I to ćemo saznati u narednih nekoliko dana. Nismo se puno uzbuđivali ni reagovali, htjeli samo da se slika jasno vidi. Provjeravali su diplomu, dobili potvrdu od EFSA da je sve ok. Pitali su Ministarstvo visokog obrazovanja KS da li je certifikat jači od diplome (ne šalim se), dobili su adekvatan odgovor. Očekujemo da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović bude imenovan vrlo brzo, a u suprotnom sam siguran da će pravosudni organi reagovati. E onda, nek’ se pripreme interesne grupe. P.S. U posjedu sam prvostepene presude zbog identičnog procesa. Odgovorna osoba presuđena na kaznu zatvora”, naveo je Konaković.