Marketing

Novac za prekovremeni rad dobit će na račun kad se vrati kući.

Andrej K. konobar je iz Banje Luke koji je početkom maja počeo raditi na šanku jednog restorana u Istri te tvrdi kako su uvjeti rada puno bolji nego u gradu iz kojeg dolazi. Od prvog radnog dana je prijavljen, a plaća mu iznosi 1.100 eura, otkrio je da tu nije uključen bakšiš, i da ne plaća smještaj, kao ni hranu.

“U stanu sam s dva dečka, svako ima svoju sobu i totalnu privatnost. To ne plaćamo. S obzirom da radim u restoranu, mogu jesti šta želim i kad želim”, ispričao je za portal srpska.info.

Radi šest dana u sedmici, smjene traju 8 sati, a prekovremeni posao je plaćen, odnosno, prema dogovoru sa šefom, novac za prekovremeni rad dobit će na račun kad se vrati kući. Andrej je izračunao kako je do sada na račun prekovremenih sati već zaradio jednu dodatnu plaću.

“Ponekad radim dvokratno, ujutro od 7 do 11, pa onda navečer. To vrijeme između je moje vrijeme koje sada koristim za plivanje”, otkrio je, priznajući da voli raditi noćnu smjenu jer tako može duže spavati.

“Nema ostajanja do jutra, kao u nekim barovima kod nas. Ljudi su fini, dođu pojesti, nešto popiti i odu”, objasnio je te dodao kako je nedavno zbog privatnih obaveza morao otići kući te da je dobio dva slobodna dana bez ikakvih problema.