Naslovnica BiH KOŠARAC U DELIRIJU

KOŠARAC U DELIRIJU

-Niti takva zemlja u EU postoji, niti u takvoj zemlji Srpska vidi svoju budućnost, poručio Košarac u objavi na Instagramu.

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Staša Košarac (SNSD) rekao je da je „Christian Schmidt nelegitiman i nedobronamjeran stranac koji kontaminira odnose u BiH i glavna je smetnja unutrašnjem dogovoru, te prepreka evropskom putu BiH“.

– Okupatorski namjesnik Šmit kaže da ne prihvata zakonodavne inicijative o prestanku važenja mandata stranih sudija u Ustavnom sudu BiH. Ko je uopšte Šmit da nešto prihvata ili ne prihvata, da nekome drži predavanja i da se miješa u unutrašnja pitanja u BiH? – upitao je Košarac.

Košarac je poručio da je Schmidt “štetočina koja prima enormno visoku platu ilegalno radeći u BiH”.

– Po čemu je referentan da nešto (ne)prihvata? Kome je bitan njegov osvrt o bilo čemu? – upitao je Košarac.

-Bez imalo stida i srama laže i dezavuiše javnost govoreći o tome da će BiH skrenuti sa EU puta ukoliko reguliše status stranih sudija. Istina je da je usvajanje zakona o Ustavnom sudu BiH i odlazak stranih sudija među 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije. Istina je da BiH sa strancima u Ustavnom sudu BiH i OHR-om ne može nigdje, a kamoli u EU i da Šmit mora da napusti BiH što prije, jer nikome ništa dobro nije donio, niti će – napisao je Košarac.

-U kojoj evropskoj zemlji stranci donose odluke, umjesto legitimno i legalno izabranih predstavnika naroda, upitao je sam sebe Košarac!?

-Niti takva zemlja u EU postoji, niti u takvoj zemlji Srpska vidi svoju budućnost, poručio Košarac u objavi na Instagramu.