Naslovnica Top vijesti KRAJ DRAME: HADŽIFEJZOVIĆ NIJE U EMISIJI PITAO DA LI DODIKA TREBA UBITI

KRAJ DRAME: HADŽIFEJZOVIĆ NIJE U EMISIJI PITAO DA LI DODIKA TREBA UBITI

Nakon 15 mjeseci Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) donijela je presudu prema kojoj vlasnik Face televizije Senad Hadžifejzović nije u emisiji Centralni dnevnik upitao gosta Dušana Janjića da li predsjednik RS Milorad Dodik treba da se “smijeni, smiri ili ubije”.

Hadžifejzović je od početka govorio da je umjesto riječi “ubije” rekao “umiri”, a objavljeno je i više usporenih tonskih zapisa koji to potvrđuju.

Hadžifejzović je od početka govorio da je umjesto riječi “ubije” rekao “umiri”, a objavljeno je i više usporenih tonskih zapisa koji to potvrđuju.

– Iako nejedinstveni, novinari su na jedinstvenoj listi – meti. Ako nisi u službi, ropstvu politike- na meti si politike. Rafalna paljba po pojedincima. I tako odstreljuju jednog po jednog novinara.

Petnaest mjeseci je trajao napad politike na Fejs i to preko zvanične institucije – RAK – Regulatorne agencije. Optužba: Rekao si nešto što nisi rekao, ali mi smo, politika, čuli da si rekao – rekao je Hadžifejzović nakon što je oslobođen optužbi.

On dodaje da je RAK nakon petnaest mjeseci utvrdio, odnosno priznao da nije rekao to za šta je optužen…

I šta sada? – upitao je Hadžifejzović.

Podsjećamo, direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH, Draško Milinović, je u oktobru 2022. godine pokrenuo postupak protiv Fejs televizije i Hadžifejzovića te najavio rigorozne mjere, optužujući ga da je tokom razgovora sa gostom u emisiji navodno upitao da li bi trebalo da se Milorad Dodik “smijeni, smiri ili ubije”.