Naslovnica Globus Maloljetnici iz Nikšića ukrali autobus, vozio ga jedanaestogodišnjak

Maloljetnici iz Nikšića ukrali autobus, vozio ga jedanaestogodišnjak

Nikšićka policija rasvijetlila je četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, za koje se sumnja da su ih počinila tri maloljetnika uzrasta 13, 11, i devet godina, saopćeno je iz Uprave policije.

“Nikšićkoj policiji prijavljeno je 29. aprila od strane oštećenog lica da je na objektu koji privremeno koristi na Trgu slobode izvršena provala i da je otuđen dio izložene robe, te je 5. maja prijavljeno od strane drugog oštećenog lica da je od njega u toku prethodne noći otuđeno vozilo, a kojom su prilikom otuđeni i novčanik sa novcem, kao i alat i radio kasetofon. Preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti policijski službenici došli su do sumnje da su izvršioci ovih djela četiri maloljetna lica stara 13, 11 i devet godina”, navodi se u saopćenju Uprave policije.

Kako dodaju, od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik u prisustvu zakonskih zastupnika i radnika Centra za socijalni rad, a sa svim navedenim povratno je upoznat tužilac. On se izjasnio da se protiv pomenutih maloljetnika ne može podnijeti krivična prijava zbog sumnje da su izvršili navedena krivična djela budući da pripadaju kategoriji djece i krivično su neodgovorni, piše Standard.me.

“Nadalje, policiji je u Nikšiću prijavljeno 13. maja od strane oštećenog lica da je od njega otuđen autobus koji je bio parkiran sa ključevima u bravi. Ovaj autobus je lociran od strane policijskih službenika u Karađorđevoj ulici, a u njemu tri maloljetna lica stara 13, 11 i devet godina, od kojih je maloljetnik star 11 godina istim i upravljao”, saopćeno je iz Uprave policije.

Kako dodaju, sa događajem je upoznat tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo oduzimanje vozila, međutim, pomenuta lica nisu krivično odgovorna, zbog godina starosti.