Naslovnica Top vijesti Mašić: Na osnovu čega je donesena odluka o poskupljenju registracija koja pogoduje...

Mašić: Na osnovu čega je donesena odluka o poskupljenju registracija koja pogoduje samo osiguravajućim kućama?

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić postavio je na početku današnje sjednice dva pitanja.

Prvo se odnosilo na smjenu Sebije Izetbegović.

“Imajući u vidu da je Vlada FBiH imenovana prije više od 4 mjeseca, gotovo pet mjeseci, a da je Vlada KS prije 4 mjeseca pokrenula inicijativu o smjeni Sebije Izetbegović i da joj je UNSA ukinio status profesora, a to je je jedan od uvjeta za obavljanje direktorske pozicije. Upravni odbor je imao obavezu sam postupiti nakon odluke Senata i nije postupio. Šta ministar i Ministarstvo čekaju da otklone kršenje Statuta?”, pitao je Mašić.

Drugo pitanje odnosilo se na poskupljenje registracija za vozila pa je to pitanje bilo upućeno Stručnom savjetu Agencije za nadzor osiguranja.

“Šta ih je rukovodilo da donesu nerazumnu odluku koja ide na štetu građana FBiH i pogoduje samo osiguravajućim kućama. Na osnovu kojih parametara su donijeli odliku? Šta je uloga Agencije za nadzor osiguranja? Da štiti građane ili da pogoduje osiguravajućim kućama?

Ako pogledamo samo ovlaš dobit osiguravajućih kuća vidjet ćete da su to enormne milionske dobiti. Javno mi odgovorite, čime ste se rukovodili da donesete nerazumnu odluku i protiv interesa građan povećavete cijenu registracija?”, naveo je Mašić.