Naslovnica Top vijesti Ministar Butković o avionu Croatia Airlinesa: Činjenica je da je pronađena rupa,...

Ministar Butković o avionu Croatia Airlinesa: Činjenica je da je pronađena rupa, ne znamo šta se desilo

Na avionu Croatia Airlinesa koji je sinoć iz Zagreba sletio u Sarajevo uočena su oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja.

– Imamo informaciju. Ne znam je li propucan, ne znamo šta se desilo. Činjenica je da je na avionu pronađena rupa 2 puta 2 centimetra i da je to uočio mehaničar u redovnom pregledu aviona. Time se sada bavi Tužilaštvo u Bosni i Hercegovini. Ne mogu vam ništa više reći, istraga traje – rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković za RTL iz Bakra.

O svemu su se oglasili i iz hrvatske kompanije Croatia Airlines.

– Nakon slijetanja aviona Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu aviona uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima.

Trenutno je u toku policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, a o čemu ćemo, po njegovom završetku promptno obavijestiti javnost.

Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprijevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti – navodi se u saopćenju Croatia Airlinesa.