Naslovnica Top vijesti Misterija horor ubistva u Doboju: Kako su maloljetna kćerka i tetka nabavile...

Misterija horor ubistva u Doboju: Kako su maloljetna kćerka i tetka nabavile tablete kojima je omamljen Saša K.?

Dobojska policija nastavila je da odmotava klupko monstruoznog ubistva Saše Kulišića iz Doboja i, kako saznaje ATV, sumnja se da je u pripremu zločina bila umiješana još najmanje jedna osoba.

Za svirepo ubisto Kulišića osumnjičeni su njegova supruga Andrea Kajganić (33), njen mladi ljubavnik Dražen Lazarević (19), te A.K., 14-godišnja kćerka Saše i Andree, kojima je određen jednomjesečni pritvor.

U policiji ATV saznaje da se detaljno ispituje od koga su i kako nabavljene tablete “Treana” kojima je žrtva bila omamljena.

Lijek koji se koristi za liječenje psihoze

Stručnjaci za ATV navode da se radi o olanzapinu koji se najčešće koristi u liječenju pacijenata oboljelih od psihoze, ali i kao dodatna terapija u drugim oboljenjima poput šizofrenije i slično.

Lijek se isključivo izdaje na recept. Budući da nije popularan u opštoj populaciji, vjeruje se da lijek nije slučajno nabavljen i da su počinioci imali pomoć neke stručne osobe, koja ima iskustvo s lijekom i koja je mogla da ih ”savjetuje”.

Iz naredbe o sprovođene istrage vidljivo je da je tablete kupila M.V., sestra osumnjičene Andree Kajganić, koja je dosada u istrazi imala status svjedoka. Radi se o privilegovanom svjedoku, koja nema obavezu da svjedoči protiv sestre i otkrije kako je došla do tableta. Upravo bi njen status u daljoj istrazi možda mogao biti od ključne važnosti za rasvjetljavanje paklenog plana koji je skovala prvoosumnjičena Kajganić kako bi se ”riješila” muža.

Tri mjeseca ga trovali, a onda se nešto promijenilo

– Sve ukazuje da je plan za likvidaciju skovan mnogo prije nego što je zločin počinjen i da je za njega znalo više osoba. Sumnjamo da su Kulišiću najmanje tri mjeseca ”radili o glavi”. Tablete su u tome imale veliku ulogu, jer su uticale na njegovo zdravstveno stanje. Tu se radilo o većoj količini tableta, koje su mjesecima nabavljane – kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da je Kulišić prije ubistva obilazio ljekare, kod kojih ga je vozila Kajganićeva. Znajući kada su mu zakazani pregledi, sa trovanjem se prestajalo baš u vrijeme kada bi išao na pregled, pa mu nikakva dijagnoza nije uspostavljena. Budući da se i dalje loše osjećao, Kulišić je, pojašnjava sagovornik ATV-a, govorio da će ići na preglede u Banjaluku.

– Moguće je da se čekalo da tablete ”odrade svoje” i da Kulišić zaspe za volanom, doživi neku nesreću ili slično. Međutim, nešto se u međuvremenu promijenilo i bilo je ”okidač” da se realizacija zločina ubrza. Sve je to predmet dalje istrage – kaže izvor blizak istrazi.

Istražioci šokirani ulogom kćerke

Pojašnjava i da se motiv ubistva detaljno ispituje, a ono što najviše od svega čudi istražioce je činjenica da je Kulišićeva kćerka imala ulogu u svemu i da je bila svjesna da je ocu u piće drobila teške medikamente. Istražioce je začudio i njen stav prema zločinu, koji je tokom saslušanja bio veoma hladan.

– Šta se dešavalo u četiri zida to znaju samo članovi porodice. Policija nije imala prijava za nasilje u porodici od strane bilo koga. Kulišić jeste važio za osobu koja se u mladosti dovodila u vezu za švercom cigareta i drugim nezakonitostima. Budući da se bavio trgovinom i rentanjem vozila, važio je i za osobu koja je živjela na ”visokoj nozi”, pa ni koristoljublje nije isključeno kao motiv – rekao je sagovornik ATV.

Branili se ćutanjem

Kako saznaje ATV, osumnjičena Kajganić i Lazarević pred tužiocem su se branili ćutanjem i nisu iznosili svoju odbranu. Oružje kojim je ubistvo počinjeno, odnosno nož još nije pronađen i za njim se i dalje traga.