Naslovnica Nekategorizirano Mostarac dijelio snimke odnosa s bivšom djevojkom, uspjela mu se oduprijeti uprkos...

Mostarac dijelio snimke odnosa s bivšom djevojkom, uspjela mu se oduprijeti uprkos teškom psihičkom stanju

Zbog ljubomore je u jednom trenutku na djevojku i fizički nasrnuo te joj je i prijetio. Iako je to svojevrsno zlostavljanje trajalo nekoliko mjeseci, djevojka se, uprkos izrazito teškom psihičkom stanju, uspjela oduprijeti tome te je podnijela krivičnu prijavu protiv njega
Nakon nešto više od dva mjeseca Općinski sud u Mostaru potvrdio je optužnicu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) protiv N. K. (38).

Ovom Mostarcu se, prema optužnici, na teret stavlja više krivičnih djela u stjecaju, i to nanošenje lakih tjelesnih povreda, neovlašteno optičko snimanje i ugrožavanje sigurnosti. Uz ova djela iz Krivičnog zakona FBiH, odnosno članove 173., 189. i 183, u optužnici je naveden i član 29. Zakona o ravnopravnosti spolova BiH.

Tokom istrage sve priznao

Njega su 23. novembra prošle godine uhapsili pripadnici Federalne uprave policije (FUP), a nakon što je njegova bivša djevojka, koju je nekoliko mjeseci zlostavljao, protiv njega podnijela krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu.

Tokom istrage je priznao da je u jednom trenutku, dok je bio u ljubavnoj vezi s oštećenom, snimke seksualnog sadržaja, koje je načinio bez njenog pristanka, postavio u jednu Viber grupu.

Također, bez njenog znanja je snimao i njihove razgovore, tokom kojih je tražio od nje da mu prizna sumnje u to da ga je varala dok su bili u ljubavnoj vezi.

Zbog ljubomore je u jednom trenutku na djevojku i fizički nasrnuo te joj je i prijetio. Iako je to svojevrsno zlostavljanje trajalo nekoliko mjeseci, djevojka se, uprkos izrazito teškom psihičkom stanju, uspjela oduprijeti tome te je podnijela krivičnu prijavu protiv njega.

Njegov Mercedes zapaljen

Dva dana od hapšenja njegov automobil Mercedes je zapaljen, i to na parkingu kod zgrade „Elektroprivrede HZHB“ u mostarskom naselju Rudnik, čiji je N. K. uposlenik.
Paljevina se dogodila dok je on bio na kriminalističkoj obradi, a u policiji i Tužilaštvu i dalje provode istragu o ovom slučaju.