Naslovnica Top vijesti MUP KS traga za još jednim licem zbog sinoćnjeg ubistva na Pofalićima

MUP KS traga za još jednim licem zbog sinoćnjeg ubistva na Pofalićima

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdali su saopćenje povodom sinoćnjeg ubistva u sarajevskom naselju Pofalići. Kako su naveli, pripadnici MUP-a KS tragaju za licem A. K., koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem zločina.

– Dana 12.12.2021.godine u 21,15 sati, obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića-Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz vozila u pokretu u pravcu drugog vozila upotrijebljeno vatreno oružje i da ima povrijeđenih lica. Izlaskom na lice mjesta potvrđeni su navodi prijave. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt lica M.R., rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Na mjestu događaja zatečeno je lice A.J., rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu. Pomenutog dana u 23,50 sati A.J. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo) i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, u vezu sa izvršenjem opisanog krivičnog djela može se dovesti i lice A.K., rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu, za kojim se traga. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela – naveli su u saopćenju iz MUP-a KS.