Naslovnica Top vijesti MURIZU MEMIĆU POZLILO U SUDNICI..

MURIZU MEMIĆU POZLILO U SUDNICI..

Tokom današnje sjednice Trećestepenog vijeća Suda BiH koje je održalo ročište po žalbama odbrana Alise Ramić, ranije Mutap i Hasana Dupovca, te Tužilaštva BiH na presudu Apelacionog vijeća Državnog suda koje je Dupovca osudilo na tri, a Alisu Ramić na dvije i po godine zatvora, zbog prikrivanja dokaza o smrti mladića Dženana Memića, Muriz Memić je napustio sudnicu u vrijeme dok se Dupovac obraćao Vijeću i negirao svoju krivicu.

Otac se slomio pod teretom boli i nepravde
Po okončanju ročišta, Memić je kazao da mu je u jednom trenutku pozlilo i da nije mogao više slušati laži Hasana Dupovca.

Muriz Memić, otac koji se godinama bori za istinu o smrti svoga sina i koji je postao sinonim borbe za pravdu, čini se da se danas, nekoliko dana uoči osme godišnjice stradanja njegovog djeteta, prvi put u javnosti slomio zbog dugogodišnje boli, nepravde i činjenice da oni koji su prikrivali dokaze u istrazi o smrti njegovog sina, uprkos i presudama tvrde da nisu krivi.

“Napustio sam sudnicu jer je teško slušati laži Hasana Dupovca. Ja poštujem i prihvatam ovaj Sud, prihvatam sve što stoji u presudi, što stoji u spisu, a Hasan Dupovac i dalje laže. On ima pravo da laže, i on se tako brani, ali ne može se to više slušati.

Očekivao sam i da kaže da je to ipak bila saobraćajna nesreća i da mu je žao što nije saobraćajna nesreća, jer on je radio po naredbi svog babe.

Doći će i njegov babo Vahid Ćosić na optuženičku klupu. Ovo je mučno, pozlilo mi je u jednom momentu. Opet, neka se zahvali Hasan Dupovac Sudu, jer poštujem ovaj sud, ali uvredljivo je njega slušati”, rekao je Memić.

Očekuje potvrdu presude
Muriz Memić je kazao da ipak vjeruje da će i odluka Trećestepenog vijeća Suda BiH potvrditi kazne osuđenima i da će oni koji su zataškavali dokaze o smrti njegovog djeteta završiti iza rešetaka.

“Hasan Dupovac ide na ležanje, jer ne može Dženan biti mrtav, a da ne znamo ko je kriv, a tome su doprinijeli Hasan i Alisa, a doći će na red i ostali koji su doprinijeli tome.

Evo, osam godina se borimo da dokažemo, imamo dvije presude Kantonalnog suda, imamo presudu Vrhovnog suda FBiH, imamo i drugostepenu presudu Suda BiH valjda će i trećestepena presuda potvrditi tu kaznu.

Oni moraju na robiju. A, Hasan neće na robiju, Hasan se vraća, jer je on već ležao pet mjeseci. I neka ne obmanjuje dalje javnost. Ja znam da on nikada neće priznati, ali neka sam sebi kaže šta je”, zaključio je Muriz Memić.