Naslovnica Top vijesti Muškarac čije je tijelo pronađeno na Manjači ubijen tupim predmetom

Muškarac čije je tijelo pronađeno na Manjači ubijen tupim predmetom

Tijelo muškarca koji je pronađen na Manjači u blizini škole je ubijen, navode iz PU Banja Luka. Riječ je o 56-godišnjem Rodoljubu Vasiljeviću.

Za ovo ubistvo osumnjičen je Draženko Radulović (41) iz Banje Luke.

– Preduzimanjem operativnih mjera i radnji, nakon izvršenog uviđaja u mjestu Kola, grad Banja Luka, gdje je 19.4.2024. oko 6:35 sati u blizini osnovne škole pronađeno beživotno tijelo R.V. iz Banjaluke, policijski službenici su došli do saznanja da je D.R. upotrebom fizičke sange i podesnog predmeta nanio povrede R.V. uslijed kojih je preminuo – navode iz PU Banja Luka.

Obdukcijom je utvrđeno da je Vasiljević stradao nasilnim putem, te da mu je naneseno više udaraca tupim predmetom u glavu.

Također je izvršen pretres stana i vozila uhapšenog D. R., te su oduzeti predmeti koji se mogu dovesti s ovim ubistvom.

– Sve mjere iradnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okrućnog javnog tužilaštva Banja Luka. Nakon dokumentovanja predmeta D.R. će danas biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka – saopćeno je iz PU Banja Luka.

Osumnjičenom nedavno oduzeta puška
Ubijeni Vasiljević je, ispričao je član njegove porodice za ATV, imao težak život, bio je pripadnik Vojske RS, a povremeno mu se javljao Posttraumatski stresni poremećaj.

“Nije pio svaki dan, pio je periodično kada upadne u te krize, imao je nepotvrđen PTSP. Od početka od rođenja pa do same smrti, tragično je ljudi sve, ne mogu vam to opisati, ne mogu vam prikazati i opisati tu tugu i tragediju koja je zadesila porodicu”, rekao je član porodice ubijenog.

Kazao je i da je osumnjičeni Draženko na lošem glasu, te da mu je nedavno oduzeto oružje.

“Prijetio je ubistvom jednom sugrađaninu, pa ga je policija privela i u prtljažniku mu je našla automatsku pušku, uzeta je izjava i sutradan je pušten, takva je procedura. Ne možemo nikome ništa zamjeriti, takva je procedura da je po zakonu, on nije ništa napravio”, rekao je.