Naslovnica Top vijesti NAKON PRONALASKA BEBE U KONTEJNERU U BUGOJNU: Pokrenuta opsežna istraga, policija traga...

NAKON PRONALASKA BEBE U KONTEJNERU U BUGOJNU: Pokrenuta opsežna istraga, policija traga za majkom novorođenčeta

Radnici su novorođenče pronašli prilikom pražnjenja kontejnera

U kontejneru u Bugojnu jutros je pronađena mrtva beba.

Podsjetimo, tijelo novorođenčeta su pronašli radnici JKP “Čistoća” prilikom odvoženja otpada iz tog kontejnera.

Hasan Hodžić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosankog kantona, za portal Oslobođenje kazao je da se oko 11.25 sati Policijskoj stanici Bugojno obratio radnik komunalnog preduzeća.

– On je prijavio da su u ulici Sultan Ahmedova u kontejneru pronašli tijelo novorođenčeta. Odmah po zaprimanju prijave policajci su u saradnji s kantonalnim tužilaštvom pristupili mjerema i radnjama u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi s navedenim događajem, rekao je Hodžić.

Radnici su novorođenče pronašli praktično prilikom pražnjenja kontejnera i prava je sreća da su ga uočili, jer bi tijelo, najvjerovanije, na koncu završilo na deponiji. Drugim riječima, ne bi se ni saznalo za ovaj šokantan slučaj.

Prema našim saznanjima, radnici su u šoku, ali su bili prisebni te su odmah obustavili proces pražnjenja kontejnera te alarmirali policiju.

Na terenu su policajci koji su obezbjedili mjesto događaja, a u međuvremenu je formirana i uviđajna ekipa.

Istražitelji su pokrenuli opsežnu istragu, ali i potragu za majkom bebe. Provjeravat će se i lokalni domovi zdravlja, kao i bolnice, što je standardna procedura u ovakvim slučajevima.