Naslovnica Globus Nastavnik fizičkog: “Od direktorke sam dobio spisak čijoj djeci smijem da pomognem...

Nastavnik fizičkog: “Od direktorke sam dobio spisak čijoj djeci smijem da pomognem i da ih dotaknem dok preskaču kozlić”

Šokiran ponašanjem roditelja

Dobio sam spisak od direktorke čijoj djeci smijem da asistiram dok preskaču kozlić, a čijoj ne, dok sam radio na zamjeni u jednoj školi.

Riječi su ovo Miloša Ademovića, diplomiranog nutricioniste i sportskog trenera. Govoreći o stanju u prosvjeti, Ademović je istakao da su nastavnicima ruke vezane, te da se čini da se ide ka tome da roditelji uređuju sistem kako oni žele.

Gostujući nedavno na Happy TV Miloš Ademović je podijelio i svoje iskustvo dok je radio kao nastavnik na zamjeni u jednoj školi.

– Tamo je bila gimnastika na polaganju kada samo dobio spisak od direktorke čijoj djeci smijem da asistiram dok preskaču kozlić, a čijoj ne. Jer dijete kada preskače kozlić, vi morate da ga uhvatite za ruku da ne bi palo, da se ne bi povrijedilo… Ja sam dobio spisak! Roditelji su na svom roditeljskom savetovanju potpisali čiju djecu ja smijem fizički da kontaktiram, jer to je fizički kontakt, molim vas, da uhvatim, da dijete ne slomi glavu – rekao je tada šokiran Ademović.

Djeca koja su bila na drugom spisku, koju nije smio fizički da dodirne, nisu ni preskakala kozlić.

– Znači, do tog nivoa mi idemo da će dječija prava i roditelji će moći da uređuju kako oni žele i kako oni smatraju. Znači, ja nisam imao uopšte nikakvu opciju tu, nikakav mehanizam da tu djecu ispitam, da dobiju ocjenu iz gimnastike. Zato što ti moraš fizički da budeš tu, da paziš to dijete da se ne povrijedi, a nemaš dozvolu da ga dodirneš. A danas djeca žive jako nezdravo, kosti su im jako slabe, na mali pad njima pucaju kosti – ispričao je Ademović, prenosi Blic.

“Dolaze sa advokatima da se poprave ocjene”
Kako kaže, zbog loše hrane i neaktivnosti kosti su djeci danas slabe i jednostavno morate da na višem nivou povedete računa o njima.

–Međutim, dođe spoljni faktor gdje morate da potpišete da smijete nečijem djetetu da asistirate. Mehanizmi profesora su na mizernom nivou. Ima svakakvih profesora, ali ima mnogo dobrih kojima su vezane ruke, tako da ne mogu da pomognu toj djeci. I šta god oni rekli van nekog njihovog školskog protokola, oni su u problemu – rekao je Ademović i dodao kako dolaze roditelji sa advokatima da se poveća ocjena djetetu, hoće da tuže nastavnike.