Naslovnica Lifestyle NAVELA I RAZLOGE Voditeljica otkrila tajnu sretnog braka: Ne spavam u krevetu...

NAVELA I RAZLOGE Voditeljica otkrila tajnu sretnog braka: Ne spavam u krevetu sa suprugom

Edwina Bartholomew, poznata australska voditeljica, otkrila je da ne spava sa suprugom u krevetu te da to smatra “tajnom njihovog sretnog braka”. Ova 39-godišnjakinja kaže da su ona i suprug Neil počeli spavati odvojeno prije sedam godina.

 

– Kad bih ja ustala za posao, on bi se mučio da ponovno zaspi pa smo odlučili isprobati spavanje u odvojenim sobama – napisala je u kolumni za „News Corp Australia“.

 

Kad su dobili djecu, to se nastavilo.

 

– Spavala bih s bebom u sobi, a on bi se rano probudio i preuzeo je. Deset godina smo u vezi, pet u braku i očito djeluje – dodala je.

 

Prije 1950-ih odvojeni kreveti obično su se smatrali zdravijom opcijom spavanja za parove, ali kasnije se na njih počelo gledati kao na znak teškoća u braku.

 

Neki slavni parovi poput Dejvia (David) i Viktorije Bekam (Victoria Beckham) te Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) i supruga Breda Falčuka (Brad Falchuko) također navodno spavaju odvojeno.

 

– Postoje istraživanja koja sugeriraju da odvojeno spavanje poboljšava komunikaciju, čini nas manje razdražljivima i više empatičnima – tvrdi psihologinja Rejčel Vojzi (Rachel Voysey).

 

Također, dodaje da odvojeno spavanje može poboljšati seksualni život para zbog povećanog osjećaja romantike i želje.