Naslovnica Globus Nevjerica u Srbiji: Lažna zubarka bez riječi! Otkrivena u prevari nakon jednog...

Nevjerica u Srbiji: Lažna zubarka bez riječi! Otkrivena u prevari nakon jednog pitanja

Snežana Stević (48), vlasnica beogradskog salona ljepote ‘BV Dental Estetic’, koja je uhapšena zbog nadriliječništva i krivotvorenja fakultetske diplome, oštetila je oko 40 osoba

Snežana Stević, lažna zubarka koja je radila ozbiljne tretmane i stomatološke zahvate, otkrivena je nakon što je tužilaštvu i policiji stigla anonimna prijava da se provjeri diploma zubarke.

Prvo osnovno javno tužilaštvo reagovalo je odmah i dalo nalog policiji da kontaktira Univerzitete u Prištini nakon čega je otkriveno da nema diplome u djelovodnim knjigama.

“Nakon opsežne istrage Snežana Stević je privedena, a na saslušanju je tvrdila da je završila Stomatološki fakultet”, kaže izvor upoznat sa istragom.

Međutim, kada su je na saslušanju pitali da navede ispite koje je polagala, lažna zubarka je navela jedan ispit i stala.

“Ona ne zna ni nazive ispita na Stomatologiji. Univerzitet u Prištini kaže da nikada nije ni studirala, a kamoli završila”, kaže izvor.

O prijavi protiv lažne zubarke govorio i dr Milojko Jovanović, direktor Stomatološke komore Srbije. On je ispričao da su prijavu dobili iz UKP-a 16.novembra 2023. godine.

“Na osnovu neke prijave, ja sam naložio dekanu Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici da se istraži, jer oni pripadaju Univerzitetu u Prištini. I ta koleginica takozvana uopšte nije bila na tom fakultetu, niti je imala tu diplomu. Ono što je zanimljivo u celoj toj priči, ona je na toj diplomi napisala da je fakultet završila za četiri i po godine, a fakultet traje pet godina minimum”, navodi Jovanović, prenosi Blic.