Naslovnica Visoko Nijaz Pinjić: “Sve je spremno za Centralnu manifestaciju obilježavanja 15. aprila –...

Nijaz Pinjić: “Sve je spremno za Centralnu manifestaciju obilježavanja 15. aprila – Dana Armije RBiH na nivou ZDK-a”

Ove godine našem gradu je pripala čast da bude domaćin Centralne manifestacije obilježavanja 15. aprila – Dana Armije RBiH na nivou ZDK-a.

Organizator jednog od najvažnijih ovogodišnjih događaja u Visokom je JOB Unija veterana Visoko u saradnji sa visočkim boračkim Udruženjima i Organizacijama uz podršku Grada Visokog i Ministarstva za boračka pitanja ZDK-a.

Generalni medijski pokrovitelj je RTV Visoko, a danas (petak, 12. april) je u Zenici upriličena i press konferencija povodom ovog događaja.

Nijaz Pinjić – predsjednik JOB Unija veterana Visoko je, tokom razgovora za program RTV Visoko, između ostalog, istakao da je interes ogroman i da će Visoko ugostiti veliki broj uvaženih gostiju i delegacija koje će uveličati manifestaciju i odati dužnu počast najhrabrijim i najčasnijim sinovima naše domovine.

Naglasio je zadovoljstvo činjenicom da će u kompletnom programu učestvovati veliki broj mladih, čija je adekvatna i pravovremena educiranost garant opstanka Bosne i Hercegovine i njenog budućeg razvoja u najvitalnijim državničkim segmentima.

Inače, programske aktivnosti obilježavanja 32. godišnjice formiranja ARBiH započinju u ponedjeljak, 15. aprila od 10 sati i 30 minuta okupljanjem na Centralnom spomen obilježju visočkim šehidima i poginulim borcima, gdje će uslijediti kratak program.

Potom je planiran defile sa ratnim zastavama Gradova i Općina ZDK-a glavnim visočkim ulicama uz polaganje cvijeća na Spomen kosturnicu borcima NOR-a i na Trgu žrtava genocida u Srebrenici.

Od 11 sati i 30 minuta u holu KC Altindag-Visoko će uslijediti izložba ratnih fotografija, a od 12 sati i Svečana akademija u velikoj sali KC Altindag-Visoko koju ćemo u cjelosti snimati i emitovati u programu TV Visoko.

Organizatori poručuju da ste svi dobrodošli!

Javnost informišemo i o privremenoj zabrani saobraćaja u ponedjeljak, 15. aprila u ulici Alije Izetbegovića, ulici Branilaca i dijelu ulice Čaršijska (od Kulturnog centra Altindag, Kožarskog mosta, pored Trga žrtava Srebrenice do raskrsnice kod Centralnog spomen obilježja šehida i poginulih boraca), u vremenskom periodu od 10 sati i 15 minuta do 11 sati i 30 minuta.

Pozivamo Vas da prisustvom uveličate jedan od najvažnijih datuma u historiji naše domovine, koji za cilj, između ostalog, ima očuvanje istine i dostojanstvenog sjećanja na najplemenitiju Armiju i najhrabrije sinove naše domovine i našeg grada, koji su svoja imena zlatnim slovima ugravirali u historiju slobodne, nezavisne i ponosne Bosne i Hercegovine, države svih naroda koji u njoj vjekovima žive i koji su najbolji primjer multietničnosti, tolerancije, zajedničkog života i multikulturalnosti!

Sve detalje donosimo večeras (petak, 12. april) u emisiji Visoko info.

Slaven Mirković visoko-rtv.ba