Naslovnica Visoko Nova atrakcija u Gradu – instalacija koja obasjava svjetlošću i dizajnom

Nova atrakcija u Gradu – instalacija koja obasjava svjetlošću i dizajnom

U povodu otvorenja novog branda i s ciljem obogaćivanja turističke ponude grada, Metallon d.o.o. je poklonio svome gradu dekorativnu metalnu svijetleću konstrukciju dužine 20 metara.

Postavljena je na šetnici od Doma Zdravlja prema sportskoj dvorani, ova izvanredna umjetnička kreacija postaje nova atrakcija grada. Inspirirajući i jedinstveni oblik konstrukcije budi znatiželju prolaznika i poziva na zajedničko divljenje ljepoti svjetlosne igre.

Gradonačelnik Visokog, Mirza Ganić, s ponosom je prihvatio ovaj dar gradu Visoko, koji svijetli gradskom šetnicom. “Ova metalna svijetleća konstrukcija je ujedno i dar građanima i simbol saradnje između privatnog sektora i lokalne zajednice. Zahvaljujem se firmi Metallon d.o.o. i Kenanu Agiću na ovom predivnom poklonu i doprinosu gradu”, izjavio je gradonačelnik Ganić.

Uz novu kreativnu inicijativu, firma Metallon d.o.o. širi svoje horizonte, donoseći metalne svjetleće oblike i formu na gradsku šetnicu.

“Metallon Lighting” predstavlja inovativnu ekstenziju već dobro poznatog branda Metallon i Stepenice.ba, koji je osvojio srca svojih klijenata svojim vrhunskim dizajnom i izradom unikatnih ograda i stepenica.

“Metallon Lighting” predstavlja našu strast za konstantnim stvaranjem nečeg novog, a to smo sada učinili izvanrednim metalnim proizvodom koji je obogaćen led rasvjetom i stvara jednu posebnu svjetlosnu ćaroliju. Ova nova inicijativa omogućuje nam da istražimo umjetničke mogućnosti svjetla i dodamo novu dimenziju privatnim i gradskim pejzažima”, izjavio je direktor Metallon-a gospodin Kenan Agić.

Da je projekat uspio, pokazuju i brojna pozitivna mišljenja naših građana, te fotografije i video zapisi koji se objavljuju na društvenim mrežama upravo sa ovog mjesta.

Mirza Ganić – FB Page