Naslovnica Magazin Nova tetovaža frontmena Metallice sadrži pepeo Lemmy-a iz Motorheada

Nova tetovaža frontmena Metallice sadrži pepeo Lemmy-a iz Motorheada

Hetfield je otkrio da je crno mastilo korišteno u tetovaži pomiješano s dijelom Lemmyjevog pepela od kremacije, velikodušno mu darovanog

Frontmen Metallice James Hetfield nedavno je otkrio svoju najnoviju tetovažu odajući počast preminuloj ikoni Motörheada Lemmyju Kilmisteru.

Prikazan na Instagram nalogu Metallice, Hetfield je pokazao tetovažu na svom srednjem prstu. Dizajn sadrži znak ‘‘pik‘‘ (aluzija na pjesmu Motorheada ‘‘Ace of Spades‘‘) unutar onoga što izgleda kao simbol gvozdenog krsta – motiv koji je Hetfield prethodno ugradio u svoje gitare. Pored toga, pevač nosi tetovažu gvozdenog krsta na laktu.

Međutim, ova tetovaža ima poseban značaj jer sadrži pepeo samog Lemmyja Kilmistera, što je potvrdio i Hetfield. Veteran Metallice je u svojoj objavi na Instagramu izrazio zahvalnost svom prijatelju i tattoo umjetniku Corey Milleru, ističući da tetovaža služi kao počast Lemijevom uticaju i inspiraciji. Hetfield je otkrio da je crno mastilo korišteno u tetovaži pomiješano s dijelom Lemmyjevog pepela od kremacije, velikodušno mu darovanog. Ova jedinstvena počast omogućava Lemmyju da nastavi “letjeti kao ptica u svijetu”, kako navodi.

Metallica je odavno priznala ključnu ulogu koju je Lemmy Kilmister odigrao na njihovom putu kao bend. Nakon što je Lemmy preminuo od raka 2015., bubnjar Hetfielda i Metallice Lars Ulrich naglasio je da je Motörhead bio temeljni utjecaj za formiranje Metallice.

Osvrćući se na Lemijevo nasleđe 2016. godine, Hetfield je govorio o dubokom uticaju koji je imao na njega lično i na bend u cjelini. Lemmyjeva smrt je odjeknula svijetom muzike, a Hetfield ga je opisao kao figuru ‘‘veću od života‘‘ čije je naslijeđe besmrtno. Hetfield je naveo Lemmyja kao kuma Metallice, nedvosmisleno navodeći da bez njega ne bi bilo ni Metallice. Lemmyjev utjecaj pružio je sigurnost i smjernice bendu tokom njihovog putovanja, kako kaže.

U martu ove godine najavljeno je da će dio Lemmyjevog pepela biti pohranjen u Rock Cityju u Nottinghamu i na Bloodstock metal festivalu u Derbyshireu. Ova odluka prati tradiciju odavanja počasti Lemmyjevom naslijeđu na istaknutim metal događajima, uključujući raznošenje njegovog pepela na njemačkom Wacken Open Air festivalu prošlog ljeta, gdje je Motörhead nastupao više puta. Lemmyjevo trajno prisustvo i dalje slave obožavatelji i vršnjaci, što je svedočanstvo njegovog trajnog uticaja na svijet rokenrola.