Naslovnica Top vijesti Obavijest za demobilisane borce, korisnike kantonalne egzistencijalne naknade (mlađi od 57 godina...

Obavijest za demobilisane borce, korisnike kantonalne egzistencijalne naknade (mlađi od 57 godina života)

Obavještavaju se demobilisani borci, korisnici prava na kantonalnu novčanu egzistencijalnu naknadu, mlađi od 57 godina života, da su obavezni u periodu od 01.12. do 31.12. tekuće budžetske godine, Službi za opću upravu, inspekcijske poslove i boračko-invalidsku zaštitu Grada Visoko, dostaviti ažuriranu dokumentaciju iz člana 8. stav 1. Uredbe o novčanoj egzistencijalnoj naknadi za demobilizirane branioce („Službene novine ZDK“, broj: 06/20 i 15/21), a sve u svrhu nastavka isplate egzistencijalne naknade u narednoj budžetskoj godini.

Tražena dokumentacija:

Izjava o članovima porodičnog domaćinstva – kućna lista (za borce kod kojih je došlo do promjene broja članova domaćinstva);
Uvjerenje o prihodima zaposlenih, odnosno dokaz o nezaposlenosti punoljetnih članova domaćinstva, koji su navedeni na kućnoj listi.
Ukoliko korisnik prava ne dostavi traženu dokumentaciju u gore navedenom roku, Služba će donijeti Zaključak o obustavi isplate egzistencijalne naknade.

Traženu dokumentaciju je potrebno dostaviti u naprijed navedenom roku, na “Šalter br. 1” u šalter sali Gradske uprave Visoko.