Naslovnica Vijesti Obijanje automobila uz pomoć novčića: Čuvajte se ovog trika za otvaranje vrata...

Obijanje automobila uz pomoć novčića: Čuvajte se ovog trika za otvaranje vrata vozila

Na društvenim mrežama kruži novi trik kojim se vrši obijanje automobila, a koji uključuje novčić.

Ovaj sistem obijanja automobila funkcioniše kod vozila sa daljinskim zaključavanjem, ali ne onih najnovije generacije, navodi N1 Hrvatska.

Kradljivci automobila uvijek pokušavaju da pronađu nove načine da provale u automobil. Možda ste čuli da koriste uređaje koji blokiraj signal koji šalje vaš ključ prilikom daljinskog zaključavanja, no sljedeća metoda je puno jednostavnija.

Naime, sve što im je potrebno je novčić, a koriste ga tako što ga ubace između kvake i suvozačevih vrata u trenutku vaše nepažnje. Ako prilikom ponovnog ulaska u automobil propustite da primjetite novčić i zaključate ga nakon dolaska na lokaciju, kvaka se neće zaključati zbog novčića, a kriminalcima onda samo ostaje da uđu u vaš otključan automobil.

Ako primjetite novčić između kvake i vrata, bilo bi najsigurnije da kontaktirate policiju.

Ipak, trebalo bi imati na umu kako se brave na modernim automobilima ne mogu onesposobiti na taj način, pa u njihovom slučaju novčić ne može spriječiti zaključavanje vozila.

Naš savjet je da sami probate ovaj trik kako bi se uvjerili da li na vašem automobilu zaglavljen novčić između kvake i vrata onemogućava mehanizam za zaključavanje vozila.