Naslovnica Top vijesti Oglasila se Sebija Izetbegović o uzroku sukoba u Skupštini KS: “Zbog istine...

Oglasila se Sebija Izetbegović o uzroku sukoba u Skupštini KS: “Zbog istine moram napisati”

Izmijenjeni logo Memorijalnog centra Kantona Sarajevo na posljednjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo doveo je do zamalo žestokog fizičkog obračuna među zastupnicima.

I vlast i opozicija optužili su jedni druge da su promijenili logo, a onda je došlo do drame i naguravanja između zastupnika Harisa Zahiragića (SDA) i Elvisa Vrete (NiP).

A, danas se o svemu oglasila i Sebija Izetbegović, također zastupnica (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo.

Njenu objavu dajemo u cijelosti:

“Dan 6.
Lagano se posti, hvala Bogu dragom.

Zbog istine moram napisati:

14. marta 2024. mi smo branili stari logo JU Memorijalni centar Sarajevo.

NiP-ov direktor [Ahmed] Kulanić je, za govornicom, djelimično priznao da je stari logo pokušao promijeniti i da je “pogriješio jer nije dobro komunicirao boračka udruženja”. Ta njegova geška je koštala ustanovu oko 6000 KM, a duboko je potresla i uznemirila boračku populaciju i članove porodica poginulih boraca.

Nakon toga nas je predsjedavajući [Elvedin] Okerić pokušao ubijediti da je SDA ta koja je promijenila logo davne 2018. i “da nam je bolje da puno ne pitamo jer će on nama to dokazati”.

Osim što je predsjedavajući Skupštine KS iznosio neistine, kršio poslovnik, prekidao izlaganja te time ponižavao i provocirao zastupnike opozicije, isključivao im mikrofon, insinuirao i perfidnim prijetnjama pokušavao da nas uplaši i ucijeni da ne bi diskutovali, demonstrirao je i svoje neznanje.

Okerić ne zna da “logo” i “pečat” nisu isto. On bi trebalo da čita i uči umjesto što udara u vreću i skida čepove nogom. Istina, vreća i flaša mu ne mogu uzvratiti. Mi možemo i hoćemo, građani nas izabrali. Mi ćemo pitanjima i diskusijama. Tako će jednom morati da zakaže tematsku sjednicu o stanju sigurnosti u KS.

Morat će Vlada KS da nam da odgovore o milionima KM utrošenim za Dubai i Šumarijadu, ali i da pokažu građanima “tajne ugovore” i poslove milionskih vrijednosti. Ljiljan je ostao tamo gdje mu je mjesto.”