Naslovnica Vijesti Oglasili se iz SDA o događajima u Mostaru: Narušena je sigurnosna situacija

Oglasili se iz SDA o događajima u Mostaru: Narušena je sigurnosna situacija

Povodom informacija koje su potvrđene iz uprave FK Velež da je, uz pomoć dronova i kiseline, oštećen travnjak stadiona “Rođeni”, Gradska organizacija SDA Mostar poziva nadležne organe, prvotno Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo HNK, da promptno reaguju, utvrde ko su počinitelji ovog djela i iste procesuiraju, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA) Mostar.

Kako su naveli, tome je prethodio oružani upad na privatni posjed i kuću u kasnim noćnim satima večer prije. Podsjetimo, članovi navijačke skupine Ultras Mostar u petak 3. maja oduzeli su 50 transparenata svojih protivnika Red Army.

Objavljen je i videozapis s nadzorne kamere. Odgovor je to na ‘akciju’ navijača Red Armyja koji su 8. aprila Ultrasima oduzeli neke od glavnih transparenata.

“Iako je prošlo više od 48 sati od događaja, nalogodavci i počinitelji tog kaznenog djela još nisu identificirani, uprkos indicijama, a prije toga i upozorenjima nadležnima. Smatramo kako je posljednjim događanja narušena sigurnosna situacija u Mostaru, pri čemu se obični građani našeg grada osjećaju nesigurno i nezaštićeno od strane onih koji su zaduženi za čuvanje reda i sigurnosti”, istaknuli su iz SDA Mostar.

Također naveli su da Gradska organizacija SDA Mostar iskazuje svoju punu podršku upravi FK Velež koja je u proteklom periodu ostvarila zapažene rezultate, uključujući i infrastrukturni razvoj Kluba, kao i navijačima i simpatizerima najvećeg kluba u Hercegovini koji su najveća podrška tim rezultatima svih ovih godina.

Kako su naveli, traže od MUP HNK veće i efikasnije prisustvo policijskih službenika jer “nesprječavanje, nedjelovanje ili prešutno odobravanje može samo dodatno zakomplicirati sigurnosnu situaciju”.