Naslovnica Globus Oglasio se otac male Danke nakon poligrafa, objavio i emotivnu fotografiju (FOTO)

Oglasio se otac male Danke nakon poligrafa, objavio i emotivnu fotografiju (FOTO)

Bor, 27. marta 2024.- Potraga za nestalom dvogodišnjom Dankom Iliæ, iz Banjskog Polja kod Bora danas je nastavljena, na terenu su policija, vatrogasci i pripadnici Gorske službe spasavanja, a u potragu su se ukljuèili i graðani. Na prilazu Banjskom Polju postavljeni su kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila, javlja reporter Tanjuga.U Bor je sinoæ stigao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašiæ, koji je jutros dao instrukcije da dobrovoljci koji žele da se ukljuèe u potragu to mogu da uèine u koordinaciji sa policijom. FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ nr

Miloš ilić, otac nestale djevojčice Danke Ilić (2) iz Bora za kojom se već četiri dana, ponovo se oglasio na društvenoj mreži Instagram, a nakon što je bio na poligrafskom testiranju. Uz fotografiju svoje ćerke poslao je potresnu poruku.

Otac nestale djevojčice objavio je sliku svoje ćerke uz poruku u kojoj se moli i nada za njen brz povratak kući.

Miloš Ilić se takođe ranije objavom na Facebooku potresnim riječima obratio svojoj ćerci.

„Zlato tatino, naći će te tata. Svijete moj mali“, napisao je tada otac djevojčice.

Podsjetimo, djevojčicina majka ispričala je za medije da je ona bila sa sinom u Banjskom polju kada je djevojčica nestala.

„Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su porijeklom odavde i kao dijete sam tu često boravila“, ispričala je Dankina majka Ivana Dragomirović.

U utorak, kada je djevojčica nestala, u Srbiji je po prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“ koji funkcioniše tako što svi građani zemlje vijesti o nestanku djeteta mogu da vide na TV kanalima, slušaju na radio stanicama, da vide na internetu i td.

Prema posljednjim informacijama sa terena, policija je pregledala objekte svih mještana u Banjskom polju, a ponovo je saslušana i majka nestale djevojčice dok je otac i poligrafski testiran.

Sa terena su u međuvremenu povučene mašine za raščišćavanje kao i vatrogasci spasioci, a trenutno ispred porodične kuće nestale Danke dežura jedna policijska patrola.