Naslovnica Top vijesti OGLASIO SE SARAJLIJA KOJI SE POTUKAO SA RADNIKOM KJKP “RAD”: “KRENUO SAM...

OGLASIO SE SARAJLIJA KOJI SE POTUKAO SA RADNIKOM KJKP “RAD”: “KRENUO SAM NA DŽUMU I ONDA JE ON IZAŠAO IZ KAMIONA”

Radnik KJKP “Rad” jučer je pretučen i prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), potrdili su iz Sindikata ovog javnog preduzeća.

Kako navode, NK radnika pretukao je vlasnik boksova na pijaci Kvadrant na Otoci, nanio mu teške povrede i on se još uvijek nalazi na KCUS-u.

– Napominjemo da su uposleni naše firme prvi pristigli u pomoć vlasnicima boksova na pomenutoj pijaci, Kvadrant Otoka, prilikom raščišćavanja prostora nakon požara za postavljanje novih boksova – navode iz Sindikalnog odbora KJKP “Rad”.

Kako saznaje portal Crna-Hronika Sarajlija je bio priveden ali je nedugo zatim i pušten na slobodu.

Redakciji portala Crna-Hronika javio se muškarac M.D. (identitet poznat redakciji portala) koji želio sa javnosti podijeliti svoju stranu priče.

“Ja sam imao problem sa radnikom KJKP rad. Da prvo demantujem da nisam radnik ni vlasnik boksa na pijaci. Svratio sam prije džume da kupim nešto na pijaci.

Poslije kupovine izašao sam iz pijace i pošao na džumu. Prolazeći pored vozila vozač kamiona je počeo da me trza 2-3 puta kao da će me udariti.

Okrenuo sam se prema njemu i odmahnuo mu rukom da bi u tom trenutku suvozač izašao iz kamiona uz psovke nasrnuo čekićem na mene. Ja sam ga u samoobrani udario dva puta.

Pri čemu je on pao na ivičnjak pijačnog trotoara i ograde. Uzimam čekić i bacam ga u pijacu sklanjajući se od njega .Gdje on uz psovke roditelja djece i familije mi prijeti kako ćeme izrešetati…

Što može potvrditi i vozač kamiona rada može i potvrditi ako smije. Pošto je dotični napadač zet od direktora RADA. Želim javno da iznesem svoj ustranu priče pošto je izneseno dosta neistine.. Sve što sam naveo imam i svjedoke – izjavio je Sarajlija za portal Crna-Hronika.