Naslovnica Top vijesti Osobe koje su tražile novac za informacije o nestaloj djevojčici Danki puštene...

Osobe koje su tražile novac za informacije o nestaloj djevojčici Danki puštene na slobodu

Pripadnici FUP-a jučer su uhapsili tri osobe koje su putem društvenih mreža objavili da su povezani sa nestankom djevojčice Danke Ilić (2) iz Srbije.

No, kako je rečeno danas su pušteni na slobodu. Ovu informaciju za N1 potvrdio je Emil Sućeska, glasnogovornik FUP-a.

“Mi smo podnijeli izvještaj o počinjenim krivičnim djelima. Djelo je okvalifikovalo Tužilaštvo KS kao otmica i iznuda, mi dosatvljamo izvještaj. Dakle, mi smo dostavili izvještaj o počinjenim krivičnim djelima. U izvještaju smo napisali i mjere koje se odnose da lica bi trebala zadržana. Međutim, Tužilaštvo KS je donijelo svoji odluku da lica budu puštena. Odluku o puštanju je donijelo Tužilaštvo KS”, kazao je za N1.

Podsjetimo, Federalna uprava policije je sinoć na lokacijama kod Ilidže i Hadžića uhapsila tri osobe koje su na društvenim mrežama tvrdile da imaju informacije u vezi sa nestankom dvogodišnje djevojčice iz Srbije, Danke Ilić koja se vodi nestala i za kojom traga skoro cijeli region.

 

Oni su prilikom “TikTok live” prijenosa tražili novac da otkriju lokaciju djevojčice te su tvrdili da je drže u podrumu.

Odmah po hapšenju, izjavili su da su se “samo šalili”. Svi uhašeni su članovi jedne porodice.

 

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji, odnosno koje su tražile 50 hiljada KM za otkrivanje informacija.