Naslovnica Sport Ostaje li Savo Milošević selektor reprezentacije BiH ili se traži novi trener?

Ostaje li Savo Milošević selektor reprezentacije BiH ili se traži novi trener?

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, jer mu je istekao ugovor nakon utakmice baraža za odlazak na EURO 2024 protiv selekcije Ukrajine.

 

No, to ne znači da Milošević neće dobiti novi ugovor od N/FS BiH. Čini se da u bh. kući fudbala i dalje ne traže alternativna rješenja za poziciju selektora, a sada postoje i nove informacije.

 

Kako saznaje N1, početkom nove sedmice bit će poznata sudbina Save Miloševića, koji će razgovarati sa čelnicima N/FS BiH, koji će pred Miloševića postaviti svoja očekivanja, ali će i Milošević sigurno prezentirati svoje uslove za ostanak na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 

U intervjuu za N1, predsjednik Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković obećao je sljedećem selektoru, ma ko on bio, ponuditi dugoročniji ugovor, kako bi se počela stvarati nova jezgra igrača koja će postati “kičma” selekcije i koji će nositi igru u narednih desetak godina i od koje će se očekivati rezultat tek u budućnosti.

 

Savo Milošević je na klupi Bosne i Hercegovine sjedio u pet navrata. Ostvario je jednu pobjedu, protiv selekcije Lihtenštajna, te je poražen u četiri utakmice, od Portugala, Luksemburga, Slovačke i Ukrajine.