Naslovnica Top vijesti Osumnjičen da je sa ženom iz BiH krio kokain i heroin

Osumnjičen da je sa ženom iz BiH krio kokain i heroin

ZAGREB – Državljanina Srbije (40) i državljanku BiH (24) hrvatska policija sumnjiči da su u kući i automobilu skrivali gotovo četiri kilograma kokaina, pola kilograma heroina i preko 30 kilograma punjenja za povećanje mase, saopštila je Policijska uprava zagrebačka.
Naime, sumnja se da su osumnjičeni s ciljem dalje preprodaje i ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, nabavljali veće količine kokaina i heroina koji su potom pripremali za dalju prodaju

Pomenutu drogu, kako navode iz policije, skrivali su u automobilu i kući koju su koristili.

“Na osnovu naloga suda obavljena je pretraga kuće na području Mlinova te automobila kojom prilikom je u kući pronađeno 16 paketa ispunjenih s ukupno 2.806 grama kokaina, 552 grama heroina, 30.600 grama punjenja za povećanje mase droge, tri vage, oprema za pakovanje te određeni novčani iznos za koji se sumnja da potiče od preprodaje droge, dok je u automobilu s koji koristi četrdesetogodišnjak pronađeno ukupno 1.130 grama kokaina”, navodi se u saopštenju policije.

Lažna lična karta
Policija sumnja da je četrdesetogodišnjak na neutvrđen način nabavio lažni liični dokument u namjeri da je upotrijebi kao pravu te se tako prilikom policijskog postupanja svjesno predstavio nevjerodostojnom ličnom kartom Slovenije.

Dalje, sumnja da tu nije bio kraj protivpravnog ponašanja osumnjičenog.

Naime, kako se navodi u saopštenju zagrebačke policije, on je krajem oktobra 2021. godine zajedno s vlasnikom kuće došao u notarsku kancelariju gdje je koristeći lažnu ličnu kartu, potpisao ugovor o najmu koji je notar na kraju ovjerio ne posumnjavši u vjerodostojnost dokumenta.

Raspisana međunarodna potjernica
Prilikom policijskog postupanja obavljene su sve potrebne provjere vezane za osumnjičene, a utvrđeno je da je za četrdesetogodišnjakom od strane BiH raspisana međunarodna potjernica radi izdržavanja zatvorske kazne zbog ranijeg počinjenog krivičnog djela šverca drogom.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je poseban izvještaj podnijet nadležnom državnom tužilaštvu.