Osumnjičeni u akciji “Rolex” predati Tužilaštvu BiH

Marketing

Postupajućoj tužiteljici predati su na dalje postupanje osumnjičeni koji su lišeni slobode, jedan osumnjičeni sinoć, a preostali u jutarnjim satima.

Operativna akcija u predmetu kodnog naziva “Rolex” realizirana je u suradnji i komunikaciji sa strukturama EUROPOL-a, a odnosi se na više osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina narkotika.

U okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni, kao organizirana kriminalna skupina, u periodu od 2019. do 2021. godine, vršili krijumčarenje opojnih droga na području BiH, Crne Gore i zemalja regiona.

Aktivnosti u predmetu Tužiteljstva BiH, realizirali su policijski djelatnici MUP-a RS, SIPA i drugih partnerskih policijskih agencija. Izvršeni su pretresi na više lokacija u gradovima u oba BH entiteta, a tužiteljstvu je predato ukupno 5 osumnjičenih osoba.

Nakon što ispita osumnjičene, postupajuća tužiteljica iz SKY tima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, donijet će odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, kao i drugim istražnim aktivnostima u predmetu.