Naslovnica BiH Osvrt Mijatovića: 30 godina srpskih milionera i sirotinje u BiH

Osvrt Mijatovića: 30 godina srpskih milionera i sirotinje u BiH

Danas ću se baviti Republikom Srpskom potpuno izolirano od svega, ovo sve za radi istine i pozicije 5% srpskih milionera i 95% srpske sirotinje, te bih molio Bošnjake i Hrvate da se suzdrže komentara na nacionalnoj osnovi, jer ovo je čist “srpski post”, post “srpske realnosti”, naveo je Vojin Mijatović, potpredjednik SDP-a.

“Republika Srpska je jedan od dva entiteta u sklopu BiH koja je pravnoformalno nastala na dan potpisa Dejtonskog mirovnog sporazuma kada je dobila međunarodno priznanje kao entitet unutar međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine.
Do tada Republika Srpska nije imala status u međunarodnom pravu dok je Republika Bosna i Hercegovina bila članica Ujedinjenih Nacija.

Ovo je pravno istorijska činjenica i jedina istina, treba samo pročitati sve, bez obzira na činjenicu da je Republika Srpska postojala tada kao oblik samo organizovanja prvo kao Republika srpskog naroda u BiH, a tek onda kao Republika Srpska, ali bez međunarodnog priznanja”, istakao je Mijatović.

Kako je počeo rat u BiH tako smo dobili prve srpske milionere, mahom su to bili ljudi koji su prije rata bili na najnižim ljestvicama društva, ali valjda spremniji za rat od pameti i inteligencije koja je bježala širom svijeta, ova grupa najgorih među nama na švercu nafte, cigara, brašna, alkohola, oružja i teritorija postaju milioneri, napominje Mijatović.

“Ti isti tada već gospodari života i smrti postaju moćnici koji pod srpskom zastavom i otetim porodičnim bogatstvima bošnjaka i Hrvata postaše elita, dok je sirotinja ginula pod istom zastavom za njihove milione. Nakon rata ti isti najgori među nama postadoše “privrednici” i “političari”. Dođe nam brzo tranzicija i privatizacija, pa ti isti srpski milioneri kroz privatizaciju opljačkaše ono malo što je ostalo srpskoj sirotinju što nije srušeno i pokradeno u ratu.
Kako su išle postratne godine, srpski milioneri postajaše sve bogatiji i bahatiji, a srpska sirotinja sve siromašnija i sve pokornija. U toj atmosferi 600 000 srpske sirotinje napusti Republiku Srpsku u posljednjih 15 godina, a srpski milioneri samo jačaju kupujući njihovi zemlju i prostor u društvu”, pojašnjava Mijatović.

Sutra srpski milioneri, ističe, slave 30 godina svoje moći, 30 godina otimanja i kriminala, 30 godina svoje pozicije u društvu koju nikad ne bi imali da nije došlo do rata u BiH.
“Sutra je 30 godina naše srpske propasti, izolacija od strane civilizacije i svijeta, sutra je 30 godina od kad nas vode najgori od nas. Kao što je u ratu sirotinja ginula za kriminalce, tako će i sutra sirotinja aplaudirati kriminalcima i sve pod srpskom zastavom. Evo nema ni Bošnjaka ni Hrvata u ovom postu i neka me neko demantuje činjenicama da ovo nije realnost naše propasti!”, dodao je Mijatović.