Naslovnica Top vijesti Otkriveni detalji incidenta u Banjoj Luci: U pitanju navijački sukobi?

Otkriveni detalji incidenta u Banjoj Luci: U pitanju navijački sukobi?

Banjalučka policija identifikovala je i privela sve navijače Borca koji su 19. marta učestvovali u napadu na četvoricu mladića u centru Banja Luke, ali i dvojicu konobara koji su kumovali napadu tako što su uhapšenim ”Lešinarima” dojavili da se u kafiću nalaze ”Delije”.

U napadu je učestvovalo sedam “Lešinara” i to Marko P., Branko P., Nikola G., Marko M., Srđan J., Luka B. i Stefan K. Svi su osumnjičeni da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje, dok se Stefanu K. na teret stavlja i razbojništvo jer je od jednog oštećenog ukrao novčanik sa novcem i dokumentima.

Osim njih privedena su i dvojica konobara kafića u Jevreskoj ulici Milan D. i Stefan U. jer je istragom utvrđeno da su oni imali ulogu “tipera” i osumnjičeni su za pomaganje u napadu.

“Istraga ukazuje da su četiri mladića M.P.K., M.V., M.S. i P.M. oko 15 sati došli u kafić u Jevreskoj ulici, gdje su pili piće. Na jednom od njih konobar Milan D. je uočio majicu sa obilježjima Crvene zvezde, što je prenio Stefanu U. navodeći da su lokal došle ‘Delije'”, otkriva izvor blizak istrazi.

On kaže da je Milan D. pitao Stefana U. da li će nekoga obavještavati o tome, pa su sve dojavili Marku P. i Branku P., te Nikoli G. koji su se ubrzo pojavili u lokalu.

“Nakon što su došli, Stefan U. im je pokazao o kome se radi i rekao im da ih ne tuku u lokalu. Njih trojica su potom sjeli u kafić, te su pozvali ostale osumnjičene da se okupe kako bi pratili mladiće kada krenu iz lokala da bi ih napali na pogodnom mjestu”, navodi izvor iz policije.

Nakon što su mladići krenuli iz lokala svih sedam osumnjičenih se okupilo i krenulo da ih prati, sve do Gajeve ulice gdje su ih sustigli i napali.

“Srđan K. im je tada prišao na ulici i pitao ih za koga navijaju. Nakon odgovora ‘Lešinari’ su fizički nasrnuli na njih zadavši im više udaraca po tijelu. Prilikom napada na M.P.K. Srđan K. mu je oteo novčanik u kojem se, prema izjavi oštećenog, nalazio novac, bankovne kartice i lični dokumenti”, kaže izvor.

Poslije napada oštećenima je ukazana ljekarska pomoć, a osumnjičeni su se razbježali. Brzom akcijom policije petorica su ubrzo identifikovana i uhapšena. Daljom istragom banjalučka policija je u veoma kratkom roku identifikovala i ostale vinovnike napada i otkrila kako je napad isplaniran i realizovan.

Svi su saslušani i u toku je ispitivanje nekolicine svjedoka i nakon dokumentovanja predmeta protiv devetorice osumnjičenih će podnesene prijave Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci, pišu Nezavisne.