Naslovnica Top vijesti OVO JE IGRAČ BOSNE KOJI JE PRETUČEN U FOČI, POJAVIO SE I...

OVO JE IGRAČ BOSNE KOJI JE PRETUČEN U FOČI, POJAVIO SE I SNIMAK NAPADAČA

Danas se u Foči, na fudbalskoj utakmici između FK Sutjeska i NK Bosna iz Visokog desila tučnjava pri rezultatu 6:4 za goste.

Tučnjava se desila nakon jednog faula, a kada je jedan od roditelja utrčao na teren i fizički nasrnuo na 17-godišnjeg Ibrahima Osmanovića.

Adekvatna medicinska pomoć pružena mu je u Domu zdravlja u Foči.

Nakon obavljenih pregleda Ibrahim Osmanović otišao u Policijsku stanicu gdje je dao izjavu.

Potpredsjednik kluba Adnan Jašarspahić i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić razgovarali su sa Osmanovićem.

“Razgovarali smo dok je još bio u bolnici i čekao nalaze pretraga. Rekao mi je da je najgore bilo dok je ležao na zemlji kada je osjetio udarce i izgubio svijest. Uz sve to od siline udarce ovog očito psihički poremećenog čovjeka koji je nasrnuo na dijete slomljen mu je i jedan zub”, rekao je Jašarspahić.

“Čim sam vidio informaciju u medijima odmah sam pozvao predstavnika našeg kluba koji se nalazio u bolnici sa Ibrahimom. Razgovarali smo kratko i na svu sreću rekao mi je nakon početnog šoka da se dobro osjeća i da upravo ide u policiju kako bi dao izjavu. Osuđujem ovaj čin i nadam se da će policija uraditi svoj posao kako treba obzirom da je objavljena i slika i video napadača, a našem Ibri i ostalim igračima NK Bosna želim sretan put do Visokog”, izjavio je gradonačelnik Mirza Ganić.

“NK Bosna se zahvaljuje osoblju bolnice u Foči na vrlo korektnom i profesionalnom odnosu koji su sve učinili da se pruži sva potrebna pomoć našem igraču. Također se zahvaljujemo osoblju Centra za socijalni rad za maloljetnike kao i policijskim inspektorima na profesionalnom odnosu, poručili su iz NK Bosna.