Naslovnica Sport Ovo su novi članovi Uprave Željezničara

Ovo su novi članovi Uprave Željezničara

U Plavom salonu na Stadionu Grbavica sinoć je održana redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati odabrali novo rukovodstvo Kluba, te aktivno razgovarali o trenutnoj situaciji i planovima za budućnost.
Nakon usvajanja Dnevnog reda i Zapisnika sa posljednje sjednice, uslijedila je tačka Dnevnog reda koja se odnosila na Izvještaj o radu Odbora za hitnost čiji je mandat istekao sa sinoćnoj sjednicom. Izvještaj je prezentovao predsjednik Odbora, Oro Ibrišimović, a isti je usvojen jednoglasno.

Potom su delegati odabrali novog predsjednika i nove članove Upravnog odbora. Novi predsjednik UO je Admir Tunović, dosadašnji član Odbora za hitnost, a članovi UO su: Elvedin Grabovica, Adnan Mataradžija, Ilijas Kovačević, Ahmed Salčin, Asmir Dževlan, Enis Džafić, Damir Dinarević i Jasmin Badžak.

Admir Tunović rođen je 1982. godine. Trenutno je direktor kompanije Unior Tehna, dugogodišnji je sponzor kluba, a bio je član i prethodnog Odbora za hitnost te ranijeg Upravnog odbora. Svoju uspješnu privrednu poslovnu karijeru gradio je na direktorskim pozicijama u kompanijama Robot, Alma Ras, Moderna i Centrotrans. Kao veliki navijač, višegodišnji sponzor i aktivni član rukovodstva, upoznat je sa svim procesima i organizacijom kluba.

Jasmin Badžak je dugogodišnji sponzor, partner i prijatelj FK Željezničar. „Večeranjakov pečat“ proglasio ga je za najuspješnijeg privrednika u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu. Vlasnik je nekoliko kompanija, a kao najuspješnija izdvaja se SurTec Eurosjaj iz Konjica. Ranije je bio predsjednik Kluba, član UO i član Odbora za hitnost.

Elvedin Grabovica je privatni poduzetnik i vlasnik kompanije Meganet. Bivši je direktor JP Elektroprivreda i gostujući profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Dugogodišnji je prijatelj FK Željezničar.

Adnan Mataradžija je delegat Skupštine FK Željezničar. Odgovorno je lice revizorske kuće MERFI.

Ilijas Kovačević je direktor JU KSIRC Hadžići i dugogodišnji sportski radnik. Nakon završenog studija u Ankari, 13 godina radio je u Ziraat Bank BH dd. Bio je član Upravnih odbora kluba od sredine 2021. do aprila 2024.

Ahmet Salčin je privatni poduzetnik iz Sarajeva, dugogodišnji prijatelj Kluba i duži je niz godina u sportu.

Asmir Dževlan je građevinski inženjer i član Upravnog odbora JP AutoCeste FBiH. Prije ovog imenovanja, 20 godina je djelovao kao direktor kompanije Ans drive.

Enis Džafić je generalni direktor Željeznica FBiH.

Damir Dinarević je delegat u Skupštini kluba. Direktor je kompanije DUF ABDS i član Nadzornog odbora Željeznica FBiH.

(Vijesti.ba)