Naslovnica Globus PALESTINSKA ZAJEDNICA U BIH UPOZORAVA: OPREZ S LAŽNIM OGLASIMA ZA UPLATU KURBANA...

PALESTINSKA ZAJEDNICA U BIH UPOZORAVA: OPREZ S LAŽNIM OGLASIMA ZA UPLATU KURBANA ZA GAZU

Udruženje Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini upozorava javnost na pojavu lažnih oglasa na društvenim mrežama koji nude uplatu kurbana za Pojas Gaze.

Ovi oglasi nemaju nikakvo utemeljenje niti potvrdu da će sredstva zaista biti upotrebljena za tu svrhu.

“Zahvalni smo na ogromnom interesu koji građani BiH pokazuju za pomoć narodu Palestine, posebno Gaze, ali molimo sve da ne nasjedaju na oglase koji nude uplatu kurbana za Gazu”, navodi se u saopćenju Udruženja.

Udruženje naglašava da trenutno nema garancija da se ovakve akcije mogu provesti te da je realizacija uplate kurbana za Pojas Gaze neizvjesna.

Prema dostupnim informacijama, cijene kurbana za Zapadnu obalu i Jerusalem dostižu i do 1.200 KM, što ukazuje da oglasi koji nude kurbane za Gazu po znatno nižim cijenama nisu pouzdani.

“Pozivamo sve da svaku pomoć za Gazu upućuju putem ovlaštenih i priznatih humanitarnih i vladinih institucija. Zahvalni smo narodu BiH na interesu i želimo spriječiti svaku malverzaciju i zloupotrebu tragedije i genocida sa kojim se suočavamo”, poručuju iz Palestinske zajednice u BiH.

Situacija u Gazi je i dalje izuzetno teška, te svaka podrška i pomoć u širenju istine doprinosi pravednoj borbi palestinskog naroda, podsjećaju iz Udruženja.