Naslovnica Top vijesti Pas napao trudnicu u BiH, hitno prevezena u bolnicu

Pas napao trudnicu u BiH, hitno prevezena u bolnicu

Napad psa lutalice na trudnicu u Cazinu izazvao je ozbiljnu zabrinutost i potrebu za hitnim akcijama u rješavanju problema pasa lutalica u tom području.

Nesretna žena, starosti 22 godine, pretrpjela je teže povrede nakon što ju je pas napao dok je prolazila kroz naselje Vilenjača.

Prema informacijama iz policije, napad se dogodio kada je trudnica prolazila ulicom, a pas je iznenada nasrnuo na nju. U panici, žena je pokušala pobjeći, ali je zbog straha i panike pala, što je rezultiralo teškim povredama.

Nakon pružene prve pomoći u Domu zdravlja u Cazinu, prevezena je u Kantonalnu bolnicu radi daljnjeg liječenja.

Ovaj incident istaknuo je problem pasa lutalica u gradu Cazinu te potrebu za hitnim poduzimanjem mjera radi zaštite građana, posebno u naseljenim područjima.

Broj pasa lutalica u gradu dramatično je porastao posljednjih mjeseci, a nedostatak skloništa za napuštene životinje dodatno otežava situaciju.

Slični problemi s psima lutalicama prisutni su i u ostalim gradovima i općinama Unsko-sanskog kantona, ali i generalno u Bosni i Hercegovini, budući da ne postoji dugoročno rješenje za ovaj problem.

Sve dosadašnje mjere imale su kratkoročne efekte, stoga je nužno uspostaviti sustavno rješenje kako bi se osigurala sigurnost građana i dobrobit životinja.