Naslovnica Globus Policija na više lokacija u Zagrebu provjerava dojave o bombama

Policija na više lokacija u Zagrebu provjerava dojave o bombama

Mailom je danas upućena dojava o bombama na pet lokacija u Zagrebu.
Te lokacije su, kako se navodi u mailu potpisanom s “Vojska Strelkova i Limonova”, zračna luka, dvije policijske postaje i dva McDonald'sa.

Iz PU zagrebačke oglasili se nakon što su provjerili tri lokacije. Naveli su kako na njima nije pronađeno ništa sumnjivo te da još provjeravaju dvije lokacije koje se navode u prijetećem mailu.

“Danas, 20. listopada u poslijepodnevnim satima policija je zaprimila e-mail poruku o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi na pet lokacija na području Grada Zagreba od kojih su dvije lokacije ugostiteljskog karaktera, dva objekta koje koristi policija te jedna lokacija na kojoj se pružaju usluge zračnog prijevoza.

Ovim putem podsjećamo na društvenu odgovornost i samozaštitno ponašanje te pozivamo građane da se, u slučaju uočavanja bilo čega sumnjivog što se može dovesti u kontekst navedenog, s punim povjerenjem obrate policiji te postupe u skladu s uputama policijskih službenika na mjestu događaja.

Dosadašnjim postupanjem policijski službenici pregledali su tri lokacije; jednu lokaciju na kojoj se nalazi objekt ugostiteljskog karaktera, jedan objekt koji koristi policija i lokacija na kojoj se pružaju usluge zračnog prijevoza te je potvrđeno da zaprimljena dojava nije istinita dok su u tijeku pregledi na još dvije lokacije”, priopćila je policija.

Što se navodi u prijetećem mailu

U mailu koji je poslan na adrese više medijskih redakcija, među kojima je Index, spominje se osveta za “nazi koljače iz Azova, zločine Crne Legije, Jasenovac, Đavolju Brigadu koja je ratovala u Staljingradu i zločine tijekom Oluje”.

U prijetnji se spominje i Putin i navodi se: “Smrt EU, smrt NATO-u, smrt nacistima.”

“Nema potrebe za panikom”

Iz policije za Index ranije rekli da su upoznati s mailom te da postupaju kao i inače u svakom ovakvom slučaju.