Naslovnica BiH Policija objavila detalje o napadu na Sulju Domca: Život mu je u...

Policija objavila detalje o napadu na Sulju Domca: Život mu je u opasnosti

Iz MUP-a Kantona Sarajevo objavili su detalje o napadu na Sulju Planju, poznatijem kao Suljo Domac, koji je završio u bolnici nakon što je jučer brutalno pretučen na parkingu u ulici Sutjeska gdje živi u kamp – prikolici.
Dana 09.05.2022.godine u 00:10 sati obaviještena je PU Centar da je u ulici Sutjeska, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica fizički napaduto i povrijeđeno lice S. P., rođen 1977.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli povrijeđeno lice, a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i zadržan je na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se na licu mjesta obavi uviđaj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 172. stav 3. KZ F BiH (Teška tjelesna povreda)- navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanjiu pomenutog krivičnog djela.

Planji su polomljena rebra i oštećena je slezena. Policiji je otežana potraga za napadačima jer je Planja odbio da sarađuje, prenosi avaz.