Naslovnica Top vijesti POLICIJA ZDK ODUZELA VOZILA VIŠESTRUKIM POVRATNICIMA U PREKRŠAJIMA, JEDAN VOZAČ UHAPŠEN

POLICIJA ZDK ODUZELA VOZILA VIŠESTRUKIM POVRATNICIMA U PREKRŠAJIMA, JEDAN VOZAČ UHAPŠEN

Policija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) privremeno je oduzela vozila od dva vozača zbog višestrukih saobraćajnih prekršaja i neplaćenih kazni, a jedan od njih je uhapšen.

Tokom kontrole, policija je uhapsila vozača vozila marke „VW Golf“ inicijala Š.A. iz Zenice, zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Naknadno je utvrđeno da je Š.A. višestruki povratnik u prekršajima u saobraćaju, sa 2.130 KM neplaćenih novčanih kazni.

Zbog opasnosti koju vozač predstavlja po javnu sigurnost i sigurnost građana, vozilo mu je privremeno oduzeto.

Slično tome, policijski službenici Policijske stanice Crkvice oduzeli su putničko vozilo marke “VW Golf” od višestrukog povratnika u saobraćajnim prekršajima A.A. iz Zenice, koji u registru novčanih kazni ima dug od 15.320 KM neplaćenih kazni.

Policijske stanice Centar i Crkvice će nakon kompletiranja predmeta dostaviti Općinskom sudu u Zenici zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka protiv vozača Š.A. i A.A., uz prijedlog za izricanje zaštitne mjere oduzimanja vozila zbog počinjenih prekršaja i ugrožavanja javnog prometa.

Sporna vozila će biti izmještena na lokaciju za deponovanje oduzetih vozila do okončanja sudskog postupka.

“Naznačene mjere predstavljaju nastavak intenzivnih aktivnosti Uprave policije MUP-a ZDK, koje se poduzimaju prvenstveno sa ciljem sankcionisanja bahatih vozača i višestrukih počinilaca prekršaja u saobraćaju, te u konačnici sa ciljem povećanja sigurnosti svih učesnika u saobraćaju”, saopćeno je iz MUP-a ZDK.