Naslovnica BiH POLICIJSKA AKCIJA RAZOTKRILA MREŽU KLADIONIČARSKIH PREVARA: ŠEST OSOBA UHAPŠENO

POLICIJSKA AKCIJA RAZOTKRILA MREŽU KLADIONIČARSKIH PREVARA: ŠEST OSOBA UHAPŠENO

Jučer je Policijska uprava Trebinje, zajedno s Jedinicom za visokotehnološki kriminalitet MUP-a RS, izvela akciju u kojoj je uhapšeno šest osoba zbog sumnje u kladioničarske prevare.

B.H., M.Z., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M. dovode se u vezu s prijevarama putem društvenih mreža, prikazujući lažne činjenice o rezultatima sportskih utakmica i upućujući prijetnje.

Policija sumnjiči B.H. iz Mostara i M.Z. iz Trebinja da su pribavljali protivpravnu korist putem lažnih informacija, navodeći kladioničare da više puta uplate bonove na njihova imena ili na imena S.P., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M.

Optuženi se suočavaju s ozbiljnim optužbama, uključujući prevaru, iznudu i pranje novca.

Policija je izvršila pretrese na šest lokacija u Trebinju, Čapljini, Mostaru i Foči. Tokom akcije, oduzeli su brojne predmete, uključujući 11 mobilnih telefona, laptop, tablet, SIM kartice, memorijske kartice i bankovne kartice, koji će poslužiti kao dokazi u istrazi.

Pripadnici policije iz Foče i MUP-a HNK također su sudjelovali u akciji, demonstrirajući regionalnu suradnju u suzbijanju kriminala.

Istraga će otkriti detalje kladioničarskih prevara, a akcija policije naglašava ozbiljnost borbe protiv ovakvih oblika kriminala unutar naše države.