Marketing

Prvobitni rok bio je kraj radova u martu 2022. godine, ali su se nakon toga pojavile pukotine na mostu koje su zahtijevale dugotrajno saniranje.

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH najavljivalo je puštanje u promet kolosalnog Mosta Počitelj i dionice autoputa koji će značajno skratiti put do mora, ali se to nije dogodilo do početka ljetne sezone, što je izazvalo nezadovoljstvo i razočaranje.

Rokovi za završetak radova na ovom mostu, koji je trebao biti gotov još prije nekoliko godina, više puta su prolongirani, piše BiznisInfo.ba. Prvobitni rok bio je kraj radova u martu 2022. godine, ali su se nakon toga pojavile pukotine na mostu koje su zahtijevale dugotrajno saniranje.

Iako su proljetos iz Autocesta FBiH izjavili da su sve prepreke otklonjene i da će most biti spreman za ljetnu sezonu, on i dalje nije otvoren za saobraćaj. Trenutno se radovi na dionici Počitelj – Zvirovići, gdje se nalazi ovaj most, privode kraju prema najnovijim informacijama. Prema posljednjim objavama iz Autocesta FBiH, most bi trebao biti pušten u promet u toku ljetne sezone. Izvođači radova su azerbejdžanska firma Azvirt Limited Liability Company, kao i kineske kompanije Sinohydro Corporation Limited i Powerchina Roadbridge Group, dok je kompanija Hering iz Širokog Brijega angažovana kao podizvođač.