Naslovnica Top vijesti PORODICA ISAK PODRŽALA BORBU PORODICE ALDINA MATIĆA (16): SVE ČEŠĆE SVJEDOČIMO OVAKVIM...

PORODICA ISAK PODRŽALA BORBU PORODICE ALDINA MATIĆA (16): SVE ČEŠĆE SVJEDOČIMO OVAKVIM SKUPOVIMA

U Zenici je održano mirno okupljanje za istinu o svim okolnostima tragične smrti dječaka Aldina Matića (16) iz Zenice.

Skupu je prisustvovao i direktor KPZ-a u Zenici Rusmir Isak, ali i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

“Kao građanin Zenice, ali i kao direktor Kazneno-popravnog zavoda u Zenici, danas sam dao apsolutnu podršku porodici u njihovoj borbi za istinu. Žalosno je da sve češće svjedočimo ovakvim skupovima, izgubljenim životima i da porodice na ulicama traže istinu i pravdu. Apsolutna podrška porodici, ali i apel roditeljima da predaju oružje kako ne bi ugrozili živote svoje i druge djece”, poručio je Isak.

Podsjetimo, 16-godišnji dječak Aldin Matić, inače uzoran sportista, preminuo je u Sarajevu nakon teških povreda zadobivenih 27. decembra 2023. godine kada je njegov vršnjak pucao iz puške.

lako zvanični izvještaj iz policije kaže da su povrede nastale tako što se metak odbio o zid, a potom teško ranio nesretnog Matića, porodica tvrdi kako ima nalaz koji govorio da je dječaku pucano direktno u leđa, te da ima tri prostrijelne rane.

Porodica Matić tvrdila je kako su brojni dokazi u ovom slučaju sakriveni.

“Igrali su PlayStation, nakon čega je moj sin upucan rafalom u leđa. Imali su dovoljno vremena da sve naštimaju. Skinuli su kamere. Sve se prvo naštimalo pa pozvala policija”, rekao je između ostalog otac Zoran Matić.