Naslovnica Top vijesti POTVRDIO VSTV: Protiv sutkinje iz Gradačca, koja je odbila odrediti mjere zabrane...

POTVRDIO VSTV: Protiv sutkinje iz Gradačca, koja je odbila odrediti mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović podignuta

Protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu Lejle Numanović podignuta je disciplinska tužba i u toku je zakazivanje pripremnog ročišta, kako je danas potvrdilo Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH, prenosi N1.

Ured disciplinskog tužioca VSTV-a BiH formirao predmet protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila odrediti mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po prijedlogu policijske uprave Gradačac.

Kako se saznalo, samo četiri dana prije ubistva sutkinja Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović je donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi, te je odbijenicu putem pošte poslala ubici nakon čijeg prijema je Sulejmanović i započeo krvavi pohod.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović je ubio oca i sina Denisa i Džengiza Ondera te Nizamu Hećimović što je prenosio uživo na društvenim mrežama.

Također, porodica Nizame Hećimović i građani Gradačca uputili su zahtjev da FUP istraži trostruko ubistvo.