Naslovnica BiH Predložen pritvor za Gruzijca člana bande koja je ukrala dva miliona maraka...

Predložen pritvor za Gruzijca člana bande koja je ukrala dva miliona maraka u Banjoj Luci

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičenog Noa Tvalbeišvilija (41) iz Gruzije, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krađu dva miliona KM, piše Srpska.info.

Osumnjičeni je zajedno sa još tri nepoznate osobe, od neutvrđenog dana do 14. maja. 2024 godine, oko 16.22 u dvorištu kuće u ulici Relje Kneževića, u Banja Luci, u namjeri da protivpravno prisvoje tuđu stvar zajedno i po prethodnom dogovoru, od oštećene J.Š. iz Banja Luke, vlasnice mjenjačnice, iz ruke istrgli i otuđili torbu sa novcem u iznosu od oko dva miliona KM, navode iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, zbog bojazni da će osumnjičeni sakriti ili uništiti dokaze ili ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili pomagače, te da će ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri do 15 godina – rečeno je u saopštenju.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda Banja Luka.