Marketing

Narod i Pravda na lokalne izbore izlazi drugi put od svog osnivanja. Ove godine prijavila je kandidatske liste u 62 općine i grada u cijeloj Bosni i Hercegovini, te 14 kandidata za načelnike i gradonačelnike, od kojih 7 samostalno a 7 u okviru koalicija u kojima nastupa. Uz svojih 14 kandidata za načelnike i gradonačelnike, Narod i pravda će podržati još 7 kandidata koalicijskih partnera.

U dvije lokalne zajednice NiP izlazi na izbore s aktualnim načelnicima Nerminom Muzurom (Ilidža) i Adnanom Bjelićem (Srebrenik). U sarajevskim općinama svoje kandidature ponovit će Amar Dovadžija (Ilijaš) i Enes Kazić (Hadžići), dok će u Novom Gradu kandidat biti Mirza Selimbegović. Kandidat u Živinicama bit će Asim Aljić, u Ključu Azhar Sejarić, u Goraždu Senad Čeljo, u Travniku Tarik Šečić, u Visokom Mirnes Fatić, u Varešu Fahrudin Brkić, u Kalesiji Mujo Mujkić, u općini Pale-Prača (FBiH) Ibrahim Komarica i općini Foča (FBiH) Salko Osmanović.

Kandidatske liste predala je Delegacija koju su činili predstavnici Centralnog ureda NiP-a, te predstavnici rukovodstva i statutarnih upravljačkih organa stranke.

FB Page Narod i pravda