Naslovnica Top vijesti Preminuo muškarac iz Visokog koji je bio zaražen koronavirusom

Preminuo muškarac iz Visokog koji je bio zaražen koronavirusom

Grad Visoko / Visocki.info

Iz Kantonalne bolnice Zenica su kazali da je u subotu 25. jula preminuo muškarac 1955. godište iz Visokog koji je imao komordibitete u vidu više hroničnih bolesti, dok su jučer preminula još dva pacijenta koji su bili priključeni na respirator.

Preminula je 61-godišnja žena iz Maglaja koja je imala komodibitet sistemskog oboljenja te 47-godišnji muškarac iz Zenice koji nije imao nikakve komordibitete.

Podsjećamo, ovo je drugi Visočanin koji je preminuo od posljedica zaraze koronavirusom, a prva smrt je zabilježena 10. jula, kada je također preminuo stariji muškarac, koji je bio hronični bolesnik sa dijagnozama hipertenzije i dijabetesa.

S težom bolničkom slikom u Kantonalnoj bolnici Zenica trenutno se nalazi 49 pacijenata od čega su na respiraoru tri pacijenta, na monitoringu vitalnih parametara pet pacijenate te na kiseoničkoj potpori desetak pacijenata.

U depadansu Kantonalne bolnice Zenica Odjelu za infektivne bolesti u Stacionaru liječi se 11 pacijenata i svi imaju lakšu kliničku sliku.

U ovoj ustanovi uslijed komplikacija izazvanih koronavirusom ranije su preminula još četiri pacijenta. U svim slučajevima radilo se o starijim osobama s hroničnim bolestima.