Naslovnica Visoko Prigodnom svečanošću obilježen Dan škole “Safvet beg Bašagić”

Prigodnom svečanošću obilježen Dan škole “Safvet beg Bašagić”

Nastavnici i učenici OŠ „Safvet-beg Bašagić“ prigodnom svečanošću obilježili su Dan škole u prisustvu velikog broja roditelja, prijatelja škole i predstavnika kantonalne i gradske vlasti.

Dio znananja i vještina koje su se slagale u školski mozaik tokom godine uz vrijedan rad nastavnika i učenika kroz sekcije prezentirani su oduševljenim gostima priredbe koji su mogli uživati u učeničkoj glumi, poeziji, muzici, plesu koji su hol škole ispunili pozitivnim vibrama.

S obzirom na to da su se nastavnici i učenici ove škole u proteklom periodu istaknuli na mnogim takmičenjima iz oblasti matematike, fizike, stranih jezika, islamske vjeronauke i sporta, ovaj svečani dan bio je izuzetna prilika da im se uruče nagrade i priznanja, kao i svima onima koji su svojim trudom i znanjem dali doprinos ovoj školi, čime je i okončana ova svečanost.

Još jednom svim učenicima i nastavnicima iskrene čestitke povodom osvojenih priznanja, a posebno bravo za organizaciju same priredbe koja je pokazala kako mladi i oni nešto stariji mogu biti uigrana komponenta sjajne visočke budućnosti.