Naslovnica Top vijesti Prof.dr. Kasim Tatić u posjeti gradonačelniku Ganiću

Prof.dr. Kasim Tatić u posjeti gradonačelniku Ganiću

Gradonačelnik Mirza Ganić u svom kabinetu danas je ugostio prof.dr. Kasima Tatića. Kroz ugodan razgovor obrađene su brojne interesantne teme, a ovaj dolazak profesora je samo najava novog druženja, ali i edukacije koja je planirana.
“Nakon ugodnog razgovora s profesorom Tatićem dogovorili smo i novo druženje koje bi trebalo uslijediti uskoro, a uz druženje će biti realizirana i edukacija u segmentu podrške biznisu i to kroz već poznati profesorov intelektualni dernek”, rekao je nakon susreta gradonačelnik Ganić.
Inače, prof. dr. Kasim Tatić je profesor na čija predavanja dolaze čak i oni koji s ekonomijom nemaju nikakvog dodira. Rođen je 5. januara 1963. godine u Zenici, a imao je samo 16 godina kada je upisao fakultet. Naime, ovaj tada mladić, koga su nazivali „čudo od djeteta“ u toku jedne školske godine završavao je dva razreda srednje škole. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1984. godine. Za postignute rezultate u toku studija nagrađen je Zlatnom značkom Univerziteta u Sarajevu. Kao najbolji student generacije, postdiplomski studij završio je 1991. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a doktorirao 2000. godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Godinama je Kasim Tatić omiljeni profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i za njegova predavanja na predmetu Mikroekonomija traži se stolica više.