Naslovnica Top vijesti Prolongirana odluka o ulasku Palestinaca u BiH, protiv jedan ministar

Prolongirana odluka o ulasku Palestinaca u BiH, protiv jedan ministar

I dalje je neizvjesno da li će državljanima Palestine koji su srodnici državljana Bosne i Hercegovine biti dozvoljen ulazak u Bosnu i Hercegovinu. Glasanje na telefonskoj sjednici Vijeća ministara odgođeno je za 20.30 sati, saznaje N1, a na zahtjev jednog od ministara iz srpskog naroda.

Kako saznaje N1, konačno glasanje je ponovo prolongirano zbog određenih protivljenja u redovima ministara iz srpskog naroda.

Podsjetimo, danas je zakazana vanredna telefonska sjednica Vijeća ministara sa samo jednom tačkom dnevnog reda – Odluka u vezi sa dopuštanjem da državljani Palestine koji su srodnici državljana Bosne i Hercegovine uđu u državu.

Oni su evakuisani iz Gaza i već tri dana borave u Kairu, što je maksimalan broj dana koji i mogu provesti tamo, odnosno 72 sata. Vijeće ministara je tek danas sazvalo sjednicu da odluče da li će srodnicima državljana BiH dopustiti ulazak ili ne.

Ambasador Sabit Subašić je za N1 istakao da će probati produžiti rok za boravak državljana BiH i njihovih srodnika u Kairu.