Marketing

U pucnjavi na građevinskom koledžu u ruskom gradu Blagoveščensku poginule su dvije osobe, dok su tri povrijeđene, saopštila je pres-služba Ministarstva unutrašnjih poslova Amurske oblasti.

Policija je saopštila da je mladić dotrčao do patrolne policije koja se nalazila u blizini i kazao kako je nepoznata osoba otvorila vatru kod koledža.

„Kada su se inspektori popeli na drugi sprat škole, vidjeli su čovjeka sa oružjem. On je pucao na inspektore, policajci su odgovorili. Prestupnik je bio blokiran u amfiteatru“, saopštili su u policiji.

Napadač je izvršio samoubistvo.

„Na mjestu su pronađena tijela dvoje mladih ljudi, uključujući čovjeka koji je pucao. U incidentu su, preliminarno, povrijeđene i tri osobe“, navodi se u saopštenju, prenosi Sputnik.

Studenti i personal koledža su napustili zgradu.

U grupi su ga maltretirali

Prema preliminarnim podacima, razlog za pucnjavu je mogao biti konflikt među vršnjacima. Student poljoprivrednog koledža, koji se nalazi pored građevinskog, rekao je Sputniku da je student koji je otvorio vatru bio maltretiran.

„U grupi su ga maltretirali… On je počeo da puca na ulici“, izjavio je sagovornik agencije koji je imao poznanike koji su znali napadača.

On je dodao da su zbog pucnjave studenti agrarnog koledža evakuisali.

Trenutno se na mjestu događaja nalazi policija, hitna pomoć i vatrogasci.