Naslovnica Top vijesti Pyramid trail 29. augusta: Uz utrku i brojni drugi sadržaji koji garantuju...

Pyramid trail 29. augusta: Uz utrku i brojni drugi sadržaji koji garantuju dobru zabavu

Osim brojnih sadržaja kojih je iz dana u dan sve više, Arheološko-turistički park Ravne 2 je kroz nekoliko godina postao mjesto za rekreaciju, dobru zabavu, odmor u prirodi, porodične izlete, ali i sportske sadržaje, a tako će biti i u 2020.godini. Pored brojnih sadržaja koji su već planirani u ovoj godini u parku Ravne 2, očekuje nas i treća po redu utrka Pyramid trail.

Treće izdanje ove ultra zabavne utrke, čiji je domaćin park Ravne 2, gdje je start, ali i sami cilj utrke, zakazano je za august ove godine, tačnije za 29. august, kada se slavi i Dan Grada Visokog. Organizatori već spremaju sve što je potrebno za ovogodišnju utrku, za koju ne sumnjamo da će ponovo privući veliki broj takmičara, kako profesionalaca, tako i rekreativaca, a krajem augusta park Ravne 2 će biti mjesto još jednog sportskog događaja.

Lokacije Fondacije, kao i otkriće piramida u Visokom, kroz protekle godine u Visoko su donijele i brojne sadržaje, a jedan od njih je upravo i ova utrka. Utrka je povod i za brojne aktivnosti koje će biti održane u vikendu za kada je najavljena, a tako su već sada planirani koncerti, radionice i predavanje, dok je neizostavni dio i sajam u parku Ravne 2, a sve to u organizaciji Fondacije, uz besplatan ulaz na sva dešavanja.

Inače, prva utrka Pyramid trail održana je prije dvije godine i privukla je nekoliko desetina učesnika, da bi prošlogodišnja utrka u Visoko dovela preko 160 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine. Nakon utrke upriličena je i dodjela nagrada, pa je tako kod djevojaka prvo mjesto zauzela Aida Mulić, druga je bila Adna Brkića, a treća pozicija je pripala Suadi Ćosović. U muškoj konkurenciji prvi je kroz cilj prošao Džemal Jašarević, drugi je bio Mahir Mujić, a treći Nedim Efendić. Nagrade najboljima je dodijelio direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić, a pored pomenutih pozicija dodijeljena je i nagrada za najstarijeg učesnika Midhata Limu, kao i najmlađeg Džana Kaljanca. Pobjednici su dobili i umjetničke slike visočke umjetnice Hasne Efendira, a nakon utrke i proglašenja pobjednika održan je i jako zanimljiv koncert Neo Stereo banda, dok je upriličen i Pilav Party, na kojem su učesnici kao i svi gosti imali priliku konzumirati tradicionalni pilav proizveden od visočke kompanije Biofit.

I ove godine Pyramid trail utrka u park Ravne “ dovodi brojne takmičare, a sigurni smo i jako zanimljiv program u kojem će uživati svi oni koji se odluče na dolazak.